Sunday, 11 March 2012

Sahabat Yang Akan Ku Kenang Selamanya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera di hai yang ditemani dengan hujan yang begitu renyai...
Entah kenapa hari ini aku teringin nak cerita pasai kawan2 aku.....
Maklumlaaaa, aku sudah pun Semester 5 juga merupakan tahun last aku berada di bumi PERAK yang tercinta sebelum pulang ke NOGORI ku.

Yang peliknya pada diri aku ialah aku kurang merapatkan diri dengan mereka yang sama semester dengan aku(BUKAN KENA BAND ok!!) tapi lebih mesra dengan mereka yang berada di SEM 3 sekarang.. Maybe kerana OTAK aku n OTAK depa boleh pakai,haha...

AAARRRGGGGHHHH, Pedulikan laaa semua tuuu, tapi apa yang aku sangat hargai ialah dengan mereka ni laaa aku dapat mengenal erti PERSAHABATAN yang sebenar. Mereka semua ciptakan aku KENANGAN PERSAHABATAN yang indah. Kenangan berkawan dengan mereka yang berbeza negeri. Jadi aku nak describe mereka satu persatu... Mulakan dengan ...






YAng kiri BERBAJU MERAH + SWEATER tuuu, nama dia KHAIRUL BIN TALIB, dok Pahang, aku berterima kasih sangat dengan dia ni, kerana melalui dia laaaa, aku kenal dengan member2 yang lain.. Umo 26 tahun ni kottt tapi wajah muda xmacam AKUUU ,,haha, And apa yang jelasss, dia punya mulut ni kalau buka MEMANG KEJA dia MEMBOIKOT aku jaaa ,,,, tensennn kottt

Yang sebelah kanan tu plak, yang memakai baju putih tuuu, umo 20tahun(BELOOM CUKUUP) n tinggai kat MELAKA.... Nama dia MOHD ALIF FARHAN BIN MAT SHASIR, apa nak dibanggakan dengan dia ni ehhh?? heh, dia ni memang bole dikatakan suka laaa Follow orang p lepak2 tapi yang peliknya, asai da tiba masa nak gerak ada saja MASALAH yang muncul, heran betui.. dia ni kalau bawa motor kalah PAKCIK yang umo 50 lebih, GILAA BABI SLOWW kottt, katanya TAKOTTT... nak menyelit-nyelit pun takottt..hemm, kalau nak ajak berkonvoi dia ni DILARANG haha..

NEXT IS MOHD HAFFIZ BIN MOHD NOOR!!
dok di NOGORI SEMBILAN, Umo dia ni ikotkan still 19tahun coz lahir 31/12/92 , kalaula mak dia tahan, mesti dia da lahir tahun 93 haha... soooo, umo dia 20 tahun yang akan cukup hujung bulan 12 ni...Dia ni memang betui2 sekepala ngan aku, otak dia dengan aku 2*2 = 8 haha,.. seorang yang easy going BAK ANG, ajak laaa p mana ja, selagi bukan tempat maksiat mesti FOLLLOWWWW punya..
Sebelum aku kenai dia ni, PENDIAM laa sangattt, sampai cakap pun xnak pandang muka aku, DAMNNN haha..tapi bila da lama rapat ngan aku, teruih jadi kecohhh mulut,, hadoiii

KETIGA TIGA MEREKA DI ATAS NI ADALAH PENEMAN DALAM SUKAN AKU IAITU TENNIS...

YANG KIRI TUUU, IS MUHAMMAD NIZAM BIN NORZLAN, 20. Dok kat NOGORI gak.
Dia ni otak dok pikiaq pasai BIZNES jaaa, sikit2 BIZ sikit BIZ... Dia ada juai PERFUME, KEREPEK n ada buat INSURAN apa entah aku pun xingat,,, Dia ni jarang bersama dengan kami bertiga sebab MALU katanya coz asek menumpang orang jaaa,.. Hemm, nak wat macam mana kan, even aku da ceramah kat dia ni PUAS2 punnn, xda guna gak aiyoooo,,, PERSAHABATN tiada apa yang perlu DIMALUKANNN!!

 ABANG SHAH , dari KEDAH berumor 33 tahun pada tahun ni,, Dia ni da pangkat AYAHANDA dalam persahabatan kami, da berkahwin n punya 2 orang anak yang comel , dua2 hero kottt.. Selama berkenalan adalah 3kali kluaq ngan dia ni secara berkumpulan... p main boling, :O woaaa.. bole tahan laaa...... SABTU NGAN AHAD da tentu2 laaa xda kat KOLEJ, maklum laaa p menunaikan kewajipan pada FAMILY yang tercinta, kannn da bergelar SUAMI, :)

gambaq ni ada 4, tapi nak fokuskan kepada member aku yang BERTOPI tuuu, umo 31tahun n suda berstatus SUAMI ... dok kat PERAK n bar mempunyai seorang cahaya mata. otak memang sempoi ,ada ja benda nak cakap n nak diguraukan n yang paling kejinya kebiasaan aku laa kena ATTACK oleh geng2 ni.. nama FAIZUL bin SHAHRIN

nama dia ni MOHD KIFLI bin MADLAN, 20 and stay di KEDAH... Dia ni jenis kurang bercakap, bila sembang ngan dia ni memang kerap tukaq topik,, dia ALA2 berada di DUNIA FANTASI... kalau tgok kat fb dia ni, penuh dengan ayat2 jiwang jaaa.. hemmm, payah sungguh laaaa, aku suka jaaa kerjakan dia ni(yang paling penting).. dia ni jenis suka berahsia n jenis x akan sekali kali tunjuk marah kat depan orang lain,, ANEH kannn

MOHD ZAILI, 25 tahun... da tua niii!! tapi bajet muda,,, hemmm apa laa nak jadi dengan semua orang tua yang berkawan ngan aku ni,, LULZZZ... dia ni aku sendri xtaw dia dok mana... sat dia kat NOGORI, sat kat JOHOR, sat kat KOREA(TIPU jaa),,, easy going n kuat merapu, xbole layan kerap sangat nanti aku pun BLURRR haha.. suka tolong org dia ni even orang tu bukan laa yang dia minat untuk berkawan. NICEEE!!

MUHD KHAIRUL RIDZUAN BIN ADAM, 20 TAHUN and stay di KELANTAN.. well, dia ni baguih budaknya, rajin turun surau(bukan laa menunjuk tp untuk djadikan contoh), orang nya biasa jaaa, tapi setiap SABTU n AHAD dia akan balik ke rumah akak dia ,, hemmm, jarang kalau nak lepak ngan dia ni... org tyme cuti aaa nak lepak2 , tp dia dok rumah,, haiyaaa....

ORANG YANG TERAKHIR NI AKU XNAK POST GAMBA DIA, KATANYA XSUKA, jadi aku juz ceriita ja laaa, nama MUHAMMAD FAIZ BIN ZULKIFLI,22 stay PERAK, aku panggil dia ni YOP(abang)... bakal mendirikan rumah tangga pada hujung tahun ni bersama gadis pilihannya.. Dia ni laaa yang kerap bagi aku nasihat bila aku ada masalah , apa yang baik apa yang buruk segalanya dia shared ngan aku untuk djadikan pengajaran... aku RESPEK GILAAA ngan dia ni,,,


ITULAH SAJA YANG AKU NAK SHARED D BLOG HARI INI, BAGI AKU KALIAN ADALAH RAKANKU YANG PALING BERHARGA DIBANDINGKAN DENGAN RAKAN2KU DI ZAMAN PERSEKOLAHAN DULU..
EVEN AKU DA GRAD NANTI, AKU AKAN TETAP CARI AMPA SEMUA EVEN AMPA SEMUA DOK BEZA NEGERI, ITU JANJI AKU~~~ SEMOGA PERSAHABATAN KITA KEKAL SELAMANYAA N SEMOGA BILA AMPA GRAD NANTI KITA AKAN DITUGASKAN DITEMPATKAN DI TEMPAT KEJA YNG SAMA.....AMINNNN   :")~~

2 comments: